چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
پیامبر(ص) و امام حسن مجتبی(ع)

حوزه/ امام حسن(ع) نیز با خلق نیکوی خود کریم اهل بیت(ع) نام گرفتند و وقتی از کرم از ایشان سوال پرسیدند فرمودند که انسان کریم کسی است که پیش از اینکه کسی از او چیزی بخواهد، به او می بخشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین شرعی امروز در مراسم عزاداری پیامبر اکرم(ص) و امام حسن(ع) در بیت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی گفت: هیچ نعمتی برتر و بالاتر از نعمت عقل و نبوت است؛ عقل از خداوند به انسان عطا شده است که بتواند راه خود را پیدا کند و زندگی خود را اداره کند.

وی افزود: هیچ نعمتی برای انسان بالاتر از عقل نیست، زیرا اگر عقل بکار بیافتد انسان ها در جایگاه والای خود جای می گیرند و اگر عقل انسان از دست برود، انسان را به پایین ترین درجات می رساند.

حجت الاسلام والمسلمین شرعی اظهارکرد: با اینکه عقل بالاترین نعمت است، ولی ممکن است برخی اوقات اشتباه کند، زیرا این عقل کامل نیست و نیازمند تکامل است؛ به همین دلیل انسان نیازمند هدایت انبیا است تا به سعادت برسد.

وی گفت: پیامبر اکرم(ص) عالی ترنی مباحث و مبانی و معارف را به انسان آموخت و به این دلیل که خاتم بود عالی ترین وبهترین معارف را به مردم منتقل کرد؛ دنیا یک دانشگاه است که پیامبران ذره به ذره مردم را رشد دادند و مراحل آموزش مردم سطح به سطح افزایش یافت تا پیامبر اکرم(ص) به عنوان خاتم پیامبران، عالی ترین معارف را در قرآن به مردم آموزش داد.

این محقق حوزه خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) این مبانی را به انسان ها یاد داد و هر کسی که به بیشترین استفاده را از این ظرفیت داشت، به سعادت می رسد و هر کسی که استفاده نکند به ذلت می افتد.

وی افزود: حضرت نوح 900 سال پیامبری کرد و در این سالها تنها 80 نفر را توانست به راه راست بیاورد؛ پیامبران الهی برای هدایت مردم سختی های بسیاری را تحمل کردند؛ از جمله اینکه کمر پیامبر خدا را با اره بریدند و میخ بر سر پیامبر خدا فرو کردند.

حجت الاسلام والمسلمین شرعی اظهارکرد: با این همه رنج هایی که پیامبران برای هدایت مردم تحمل کردند، ولی پیامبر اکرم(ص) فرمودند که هیچ پیامبری به اندازه من رنج نکشید؛ حال باید دید که با اینکه پیامبر ما چنین رنج های بدنی مثل برخی از پیامبران ندیده بود چگونه بیشترین رنج را برد.

وی گفت: یکی از ظلم ها وجفاهایی که در حق پیامبر(ص) انجام شد این بود که ایشان به اندازه قدر و مقام شان شناخته نشده بودند؛ پیامبر در میان جمعیتی بودند که هیچ منطقی نداشتند و جهل مرکب بر آنها مستولی بود.

این پژوهشگرحوزه خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) با همه این مشکلات تنها با علم و اخلاق ونیکو به جنگ جهل این مردم رفت؛ عقل و علم و حلم و خلق نیکو باعث شد که مردمی که هیچ از انسانیت نچشیده بودند این چنین مسلمانی کنند.

وی افزود: آیات الهی قرآنی پیرامون علم است این چنین دانشمندان عالم را عاشق وشیفته اسلام کرده است؛ این کتاب به قدری علمیت و اتقان دارد که پیامبر فرمودند که اگر کسی هم آورد است یک آیه مثل قرآن بیاورد.

حجت الاسلام والمسلمین شرعی اظهارکرد: تمام جنگ هایی که علیه پیامبر تحمیل شد، به همین دلیل بود که آنها نتوانستند یک آیه مثل قرآن بیاورند.

وی گفت: نکته جالب این است که هیچ کسی نمی تواند علمیت قرآن و پیامبر(ص) را زیر سوال ببرد، ولی آنچه که باعث شدکه مردم به سوی پیامبر بشتابند خلق عظیم و صدر شرح ایشان بود.

محقق حوزوی خاطرنشان کرد: جاذبه پیامبر(ص) به حدی بود که عالم و آدم را شیفته خود می کرد؛ پیامبر خصایلی داشت که خودشان آنها را بر می شمردند؛ از جمله این خصایل نیکو آن بود که ایشان با غلامان می نشستند و با آنها غذا می خوردند واز دیگر این خصایل آن بود که ایشان ارزش بسیاری برای مردم قائل بودند و هیچ وقت سواره با کسی صحبت نمی کردند.

وی افزود: از دیگر خصایل نیکوی پیامبر آن بود که حضرت لباس مردم ضعیف جامعه را بر تن می کردند که کسی نگوید که ایشان شانی دنیوی بر ما قائل است؛ از دیگر خصایل حضرت آن بود که پیامبر اکرم(ص) همیشه به کودکان سلام می دادند و سعی می کردند که به آنها شخصیت بدهند.

حجت الاسلام والمسلمین شرعی اظهارکرد: امام حسن(ع) نیز با خلق نیکوی خود کریم اهل بیت(ع) نام گرفتند و وقتی از کرم از ایشان سوال پرسیدند فرمودند که انسان کریم کسی است که پیش از اینکه کسی از او چیزی بخواهد، به او می بخشد.

 

 

کانال تلگرام خبرگزاری رسمی حوزه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha